Stappenplan voor kerken

Met dit stappenplan willen we in beeld brengen welke momenten belangrijk zijn in het proces van huwelijksproblemen of echtscheiding om oog te hebben voor de kinderen en jongeren. Het stappenplan beoogt niet om compleet te zijn. Elke situatie is anders en er zijn veel manieren waarop een kerk betrokken kan zijn bij een gezin die hier mee te maken heeft. Welke stappen er gezet kunnen worden zal in elke situatie weer anders zijn – het is zoveel mogelijk passende zorg bieden waar de ouders naar op zoek zijn.

Zorg bij echtscheiding kan in dit proces de kerk ondersteunen met adviezen en toerusting op maat. Neem gerust contact met ons op via info@zorgbijechtscheiding.nl om samen te kijken wat wij voor jouw kerk kunnen betekenen.

Situatie huwelijksproblematiek
(stappenplan 1):

De voorganger/oudsten/ouderling/pastoraat wordt op de hoogte gesteld dat een echtpaar met kinderen huwelijksproblemen heeft. Wat zijn belangrijke stappen om als kerk of gemeente te ondernemen?

Klik hier om te vergroten

Situatie aankomende echtscheiding (stappenplan 2):

De voorganger/oudsten/ouderling/pastoraat wordt op de hoogte gesteld dat een echtpaar gaat scheiden. Wat zijn belangrijke stappen om als kerk of gemeente te ondernemen?

Voor deze situatie hebben we twee routes gemaakt. Een om de route en het vervolg van het gesprek met de ouders in kaart te brengen. En één met de route om de zorg voor de jongere te waarborgen.

Klik hier om te vergroten

Klik hier om te vergroten

Download hier gratis Programma Clubavond

Download als PDF

Verzend naar:

Download dit artikel

Download als PDF

Verzend naar:

error: Content is protected !!