Wie zijn wij?

Samen hebben we zo’n 50 jaar ervaring in het jeugdwerk. We hebben allebei een groot hart voor jongeren. Hieronder stellen we ons graag aan u voor!

Ik ben Corien Rietberg, getrouwd en moeder van 2 kinderen. Als ik mijzelf in een paar woorden zou moeten omschrijven zou dat zijn: Passie voor God en jongeren. Vanuit die basis ben ik heel wat jaren aan de slag geweest als betaalde jongerenwerker in kerken.

Daarnaast heb ik de opleiding kinder- en opvoedcoach afgerond met verschillende specialisaties: oplossingsgericht werken, systemisch en contextueel coachen, Ik leer leren en opvoed coaching.

Mijn ruime ervaring in het jeugdwerk en coaching zet ik graag in tijdens toerustingen, advies en begeleiding. Mijn expertise is jeugdpastoraat. Mijn hart gaat uit naar jongeren waarbij het leven niet vanzelf gaat. Het goed zorgen voor jongeren heeft als basis jeugdwerk waar alle jongeren gezien en gekend worden.

Dan weet je wanneer het even niet zo goed met ze gaat. Vanuit Zorg voor Jongeren (www.zorgvoorjongeren.nl) begeleid ik kerken bij het ontwikkelen en implementeren van visie en beleid op het gebied van jeugdpastoraat.

In mijn werk als jongerenwerker heb ik veel te maken gehad met jongeren in echtscheidingssituaties.  Ik merkte dat kerken het lastig vinden om deze jongeren vast te houden. Mijn verlangen groeide om kerken toe te rusten en te helpen om er ook voor deze jongeren te zijn.

Ik ben Christie van Dijken-Hellendoorn. Geboren in Rotterdam in een gezin van 6 kinderen waar ik als 4e in de rij geboren werd. Ik ben getrouwd met André, en daardoor verhuist naar de Betuwe en ik ben de trotse moeder mogen worden van onze 3 kinderen.

Ik ben een echt buitenmens, het liefst ben ik in de natuur waar ik heerlijk tot rust kan komen. Verder ben ik ben van het type spontaan en enthousiast en onderneem ik graag sportieve dingen.

Ik werk als zelfstandig coach voor pubers en ouders vanuit mijn Praktijk Kans-Rijk (www.kans-rijk.nl). Ik ben opgeleid tot kinder- en opvoedcoach en door middel van diverse opleidingen geschoold in het contextuele gedachtengoed. Daarnaast heb ik mij gespecialiseerd in echtscheiding.

Kinderen en echtscheiding, het heeft mijn hart gegrepen.Echtscheiding is iets wat kinderen overkomt. Ze kiezen er niet voor, ze hebben er geen invloed op maar ze hebben er wel mee te leren omgaan. En ze lijden, soms heel ongezien, vaak grote verliezen. En waar de aandacht vaak gericht is op het verdriet van ouders heeft de omgeving dit vaak niet in de gaten. Als jongeren een echtscheiding mee maken dan maakt ze dat kwetsbaar. En deze jongeren komt ik bijna dagelijks tegen in mijn praktijk. En het heeft mijn hart om deze jongeren te begeleiden door het proces van rouw heen, naar herstel.

Naast coach ben ik al jaren jeugdleider in een kerkelijke gemeente en coördineer ik het jeugdwerk. Mijn hart voor jongeren maakt dat ik altijd in beweging ben om te ontdekken wat ze nodig hebben, hoe ze mogen groeien en hoe we als gemeente van God, ze kunnen begeleiden naar een leven in verbinding met Jezus. En ik hoop dat we als gemeente juist oog hebben voor het kwetsbare, voor de jongeren die een echtscheiding mee maken. En dat we ons laten toerusten om deze jongeren echt te zien en te ondersteunen waar dat mogelijk is.

error: Content is protected !!